Kalpten Kalbe Mutlulıuk Sınıfı Projesi

Kalpten Kalbe Mutlulıuk Sınıfı Projesi

Öğretmen Akademisi Vakfı ve Algida ortaklığı ile başlatılan "Kalpten Kalbe Mutluluk Sınıfı" projesine okulumuz 2-B sınıfı kabul edilmiştir. 1 yıl planlanan projenin amacı salgın döneminde okuldan uzak kalan öğrenciler için mutlu ve iyi olma becerilerini güçlendirmek olacaktır.

01.06.2021 466

Bu proje ile öğretmen ve öğrencilerin bilimsel olarak "mutluluk" kavramını ve bileşenlerini tanımaları, yıl boyu yapılacak çeşitli faaliyetler ve egzersizlerle iyi olma hallerini güçlendirmeleri, yaşam boyu kullanabilecekleri gerçekçi ve iyimser düşünme alışkanlığını geliştirmeleri hedeflenmektedir.

Bu sayede bireysel mutluluk tutumları yüksek bireylerin proje boyunca deneyimleyeceği etkileşimler ve çalışmalarla bu kapsamda toplumsal etkileşimin artması ve iyi olma halinin yükselmesi beklenmektedir.

Proje, farkındalık düzeyinin üzerine çıkarak davranış ve tutum değişikliği hedeflemektedir. Bu nedenle uzun dönemli ve farklı çalışmalar içerecek şekilde tasarlanmıştır.

Öğretmenlerimiz için ayrıca tüm meslek hayatlarında yüz yüze veya uzaktan eğitimde kullanabilecekleri pek çok araç, etkinlik ve yöntemi deneyimleyerek öğrenme fırsatı barındırmaktadır.

 

01-06-202101-06-202101-06-202101-06-2021